ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ "ΕΠΙΛΟγή" ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ



  Ψωνίστε Ελληνικά και εντελώς οικονομικά! Μετά το «κίνημα της πατάτας» από τους παραγωγούς, τα παραδοσιακά προϊόντα έρχονται από το αγρόκτημα κατευθείαν στα ράφια και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ «ΕπιλοΓΗ».
  Ως μια εναλλακτική λύση στην οικονομική κρίση, δίνουν τα χέρια με γεωργικούς συνεταιρισμούς αλλά και μικρούς παραγωγούς, προσφέροντας στον καταναλωτή ποιοτικά και οικονομικά προϊόντα στην αγορά χωρίς τη διαμεσολάβηση τρίτων.
  Ο Διονύσης Βογιατζίδης, διευθυντής του οικονομικού τομέα των σούπερ μάρκετ «ΕπιλοΓΗ», μιλάει στο flowmagazine.gr για την ανταπόκριση του κόσμου και τη στήριξη των προϊόντων της χώρας μας…

  «Όχι» δεν πρόκειται για το κλασσικό σούπερ μάρκετ με τις επώνυμες εταιρείες! Πρωταγωνιστούν ως «παντοπωλεία» της γειτονιάς, τα οποία δίνουν κύρια έμφαση στα ελληνικά αγαθά που δύσκολα βρίσκονται στην αγορά! Και όμως έχουν τα πάντα… χυμούς από την Αργολίδα, λάδι από τη Μεσσηνία, όσπρια από την Καβάλα και μέλι από τη Χαλκίδα, γεμίζοντας με ποιότητα και οικονομία τα σούπερ μάρκετ «ΕπιλοΓΗ».
  Όπως υποστηρίζει ο Διονύσης Βογιατζίδης στο flowmagazine.gr: «Ο κόσμος γνωρίζει ότι εδώ βρίσκονται τρόφιμα που δεν μπορούν να βρουν σε κανένα μεγάλο σουπερ μάρκετ. Τα φρέσκα ελληνικά προϊόντα είναι δυσεύρετα… πόσο μάλλον όταν προσφέρονται σε καλές τιμές!».
  Πίσω από την πρωτοβουλία υπάρχει η εταιρεία Ελληνική Διατροφή Καταστήματα ΑΕ, η οποία έχει καταφέρει μέχρι κάποιο ποσοστό να αλλάξει τις καταναλωτικές συνήθειες αρκετών πολιτών. Χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά «ψηφίζουν» τα προϊόντα της πατρίδας τους και ανακουφίζονται από την κρίση, με τις τιμές να βρίσκονται τουλάχιστον κατά 10% πιο κάτω από τα προϊόντα επώνυμων εταιρειών.
  Ο Διονύσης Βογιατζίδης αναφέρει στο flowmagazine.gr: «Πολλοί πιστεύουν ότι το ελληνικό προϊόν είναι ακριβό επειδή είναι φρέσκο. Λάθος! Όταν δεν υπάρχουν μεσάζοντες και πολυεθνικές εταιρίες, οι τιμές χαμηλώνουν και οι προσφορές αυξάνονται. Για παράδειγμα, που αλλού μπορείτε να βρείτε 5 λίτρα λάδι από την Ηλεία με μόλις 15 ευρώ;»
  Μετά από ενάμιση χρόνο, τα σούπερ μάρκετ «ΕπιλοΓΗ» έχουν επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Αττικής, από τον Κολωνό, τον Κορυδαλλό και το Ίλιον, το Νέο Ηράκλειο μέχρι και το κατάστημα στο Παγκράτι, που θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Μέχρι σήμερα, ο κόσμος βλέπει θετικά την προσπάθεια και μερικοί έρχονται από πολύ μακριά ακόμα και για να βρουν αλεύρι Δομοκού! Άλλωστε, ένα ελληνικό προϊόν ελκύει για την ποιότητα, την πιστοποίηση και τις φθηνές τιμές του. Όπως εξηγεί μας εξηγεί ο κ. Βογιατζίδης: «Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική για τα λίγα χρόνια της εταιρείας. Όλα τα προϊόντα μας περνούν από ελέγχους, πιστοποιήσεις από τους παραγωγούς, ώστε να βλέπει ο καταναλωτής από πού παράχθηκε το προϊόν που κρατά στα χέρια του».

    Τα σούπερ μάρκετ «ΕπιλοΓΗ» δίπλα στους παραγωγούς…

  Ακόμα και αν υπάρχουν λίγα προϊόντα επώνυμων εταιρειών μέσα στα σούπερ μάρκετ «ΕπιλοΓΗ», τα μάτια όλων «στρέφονται» προς τα προϊόντα των μικρών παραγωγών αλλά και των μεγάλων αγροτικών συνεταιρισμών. Οι περισσότεροι από αυτούς αποτελούν μέλη της Ελληνικής διατροφής, ώστε να έρχονται σε άμεση επαφή με τους υπεύθυνους των σούπερ μάρκετ. Η μόνη σημαντική προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος στην πρωτοβουλία είναι να παράγει σε ικανοποιητικό βαθμό και να έχει εναλλακτικά προϊόντα.   Ο Διονύσης Βογιατζίδης δηλώνει στο flowmagazine.gr: «Υπάρχει μεγάλη προσφορά στα προϊόντα που σχετίζονται με το λάδι, το γάλα και τα τυριά. Όμως, ο κόσμος έχει ανάγκη και από άλλα είδη. Η χώρα μας είναι ιδανική για ποικίλα προϊόντα… ας μην περιοριζόμαστε!».
  Info: Κάθε παραγωγός που ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με τα Ελληνικά σούπερ μάρκετ μπορεί να επικοινωνήσει με την «Ελληνική Διατροφή» (Λ. Βεϊκου 117-119, Γαλάτσι) στο τηλ. : 210 2139420.

www.kala-nea.gr